Bestyrelsen

Bestyrelsesmedlemmer

Finn D Andersen, formand, tlf. 2220-3707, finn@fdan.dk
Ole Svendsen, næstformand, tlf. 6016-9055
Lars Thomsen, kasserer, tlf. 2249-5562
Malgorzata (Gosia) Steciuk-Protasenko, tlf. 5121-9730
Simon Sandberg, tlf. 2180-9646

Vedtægter for Rødding Atletik Klub.

 

Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 3. juli 1980.

 

Med ændringer den 3. maj 1982, den 10. maj 1983, den 7. maj 1984, den 5. maj 1988, den 7. maj 1992, den 13. maj 1998, den 8. maj 2001 og 8. maj 2007.

 

  • 1

Foreningens navn og hjemsted.

Foreningens navn er Rødding Atletik Klub. (RAK)

Dens hjemsted er Skive Kommune.

 

  • 2

Foreningens formål.

Rødding Atletik Klub’s formål er, gennem et demokratisk og forpligtende fællesskab, at fremme atletik og motionsaktiviteter i området gennem træning, deltagelse i stævner og socialt samvær.

Træningen foregår som hovedregel i Rødding, men kan efter behov henlægges til andre faciliteter.

 

  • 3

Medlemskab af organisationer.

Foreningen er medlem af Dansk Atletik Forbund (DAF) under Danmarks Idrætsforbund (DIF), og er undergivet deres love og bestemmelser.

RAK er omfattet af Danmarks Idrætsforbunds dopingkontrolregulativ, og alle foreningens medlemmer er forpligtet til at deltage i dopingkontroller, som måtte blive foranstaltet af DIF. RAK og dens medlemmer er endvidere forpligtet til at efterleve de anvisninger og sanktioner, som måtte blive givet i henhold til dopingkontrolregulativet.

 

  • 4

Optagelse af medlemmer.

Som aktivt eller passivt medlem kan bestyrelsen optage enhver, der vil efterleve foreningens vedtægter.

 

  • 5

Kontingent.

Kontingentet fastsættes for et år ad gangen af bestyrelsen. Kontingentet opkræves sæsonvis forud for aktive medlemmer. For passive medlemmer opkræves kontingentet helårsvis forud.

 

  • 6

Udmeldelse. Eksklusion.

Til gyldig udmeldelse kræves, at den sker skriftlig til foreningens kasserer med mindst 14 dages varsel. Kontingentet til udmeldelsesdato skal være betalt.

Når et medlem er kommet i kontingentrestance for 1 måned, kan bestyrelsen med mindst 8 dages skriftlig varsel ekskludere vedkommende. Ingen, der er udelukket på grund af kontingentrestance, kan optages på ny som medlem, før vedkommende har betalt sin gæld til foreningen.

I øvrigt kan bestyrelsen ekskludere et medlem, når særlige forhold giver anledning dertil. Bestyrelsens beslutning herom kræver dog, at mindst 2/3 af bestyrelsens medlemmer har stemt for eksklusionen. Vedkommende medlem skal, inden bestyrelsen træffer sin afgørelse, have haft lejlighed til at fremføre sit forsvar, og han/hun kan fordre spørgsmålet om eksklusionen afgjort på den førstkommende ordinære generalforsamling. I alle tilfælde, hvor en eksklusion skal behandles på en generalforsamling, har vedkommende krav på at få meddelelse herom senest 3 døgn før generalforsamlingens afholdelse, ligesom vedkommende har adgang til denne med ret til at forsvare sig. Spørgsmålet om eksklusion skal optages som særskilt punkt på dagsordenen. Generalforsamlingens beslutning om eksklusion kræver samme majoritet, som er foreskrevet til ændring af foreningens vedtægter, jfr. §15. Et medlem, der er ekskluderet i henhold til en generalforsamlingsbeslutning, kan kun optages som medlem ved en ny generalforsamlingsbeslutning, der kræver samme majoritet, som er foreskrevet til beslutningen om eksklusion.

 

 

 

 

  • 7

Ordinær generalforsamling.

Generalforsamlingen har med de indskrænkninger, som disse vedtægter foreskriver, den højeste myndighed i alle foreningens anliggender.

Den ordinære generalforsamling, der afholdes hvert år primo maj, indkaldes med mindst 3 ugers varsel i det lokale annonceblad. Forslag, der ønskes forelagt generalforsamlingen til vedtagelse, skal skriftligt være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse.

 

Stemmeret har alle aktive medlemmer over 14 år, der har betalt kontingent for indeværende sæson. Samt én forælder pr. aktiv under 14 år, der har betalt kontingent for indeværende sæson. Ingen har mere end én stemme. Alle med stemmeret er valgbare, jfr. dog §11. Stemmeret kan kun udøves ved personligt fremmøde.

 

  • 8

Dagsorden.

Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal omfatte følgende punkter:

 

  1. Valg af dirigent, skriftfører og stemmetællere.
  2. Formandens beretning til godkendelse.
  3. Regnskabet til godkendelse.
  4. Behandling af indkomne forslag.
  5. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.
  6. Valg af 2 revisorer og 1 revisorsuppleant.
  7. Eventuelt.

 

  • 9

Ekstraordinær generalforsamling.

Ekstraordinær generalforsamling kan til en hver tid indkaldes af bestyrelsen, og skal indkaldes, når mindst 1/2 af de stemmeberettigede medlemmer skriftligt indgiver begæring herom til bestyrelsen. I sidstnævnte tilfælde skal generalforsamlingen afholdes senest 1 måned efter, at begæringen herom er fremsat over for bestyrelsen med oplysning om det emne, der ønskes behandlet. Om indkaldelse og stemmeret gælder bestemmelserne i §7.

 

  • 10

Generalforsamlingens ledelse m. m.

Generalforsamlingen vælger sin dirigent til at lede forhandlingerne. De af dirigenten trufne afgørelser skal på foranledning af 10 stemmeberettigede medlemmer sættes under afstemning.

Generalforsamlingen træffer ved simpel stemmeflertal sine beslutninger, jfr. dog §6, §15 og §16. Dirigenten bestemmer afstemningsmåden, dog skal valg af bestyrelse og afstemninger om eksklusion foregå skriftligt. Generalforsamlingens beslutninger indføres i en protokol, som underskrives af dirigenten. Har en generalforsamling truffet afgørelse i en sag, kan denne ikke forebringes på samme generalforsamling.

 

  • 11

Bestyrelse. Valg.

Foreningens daglige ledelse består af en bestyrelse, der repræsenterer foreningen i alle forhold. Bestyrelsen kan nedsætte  og uddelegere kompetence til udvalg, til løsning af bestemte opgaver.

Bestyrelsesmedlemmer eller enkeltmedlemmer hæfter ikke for foreningens forpligtigelser af økonomisk eller juridisk art. Undtaget herfra er undladelser eller handlinger, der falder ind under straffeloven.

Bestyrelsen består af 6 medlemmer. Medlemmerne vælges for 2 år, med 3 på valg hvert år. Listevalg kan ikke finde sted. Genvalg kan finde sted. Man kan nægte at tage imod genvalg i en periode af samme længde som den aftjente.

De, der får stemmer uden at opnå valg, betragtes som suppleanter i den orden, deres stemmetal angiver. Der vælges 3 suppleanter. Suppleanternes valg gælder for et år ad gangen, men de skal dog i påkommende tilfælde sidde det afløste bestyrelsesmedlems periode ud.

 

  • 12

Konstituering. Forretningsorden.

Bestyrelsen konstituerer sig snarest - dog senest 14 dage efter generalforsamlingen - på et bestyrelsesmøde. Der vælges formand, næstformand og kasserer. Disse poster må ikke tillægges samme person. Bestyrelsen kan vælge en kasserer uden for sin kreds.

Øvrige poster fordeles og eventuelle udvalg nedsættes.

Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af dens medlemmer, hvoriblant formanden eller næstformanden, er til stede, jfr. dog §6. I formandens fravær indtræder næstformanden i dennes sted. I tilfælde af stemmelighed er formandens (næstformandens) stemme afgørende.

Over bestyrelsens forhandlinger føres protokol.

 

  • 13

Regnskab.

Foreningens regnskabsår er 1/1 - 31/12.

Bestyrelsen skal inden 1. februar afgive driftsregnskab for det foregående år og status pr. 31. december til revisorerne. Driftsregnskabet og status forelægges forsynet med påtegning af revisorerne den ordinære generalforsamling til godkendelse..

Regnskabet skal opfylde betingelserne i Skive Kommunes “Revisionskrav for tilskud til Folkeoplysning”.

 

  • 14

Revision.

På den ordinære generalforsamling vælges for et år ad gangen 2 revisorer og 1 revisorsuppleant.

Revisorerne skal hvert år i februar måned gennemgå det samlede regnskab og påse, at beholdningerne er til stede. Driftsregnskabet og status forsynes med en påtegning. Hver af revisorerne har til enhver tid adgang til at efterse regnskab og beholdninger.

Revisionen skal opfylde betingelserne i Skive  Kommunes “ Revisionskrav for tilskud til Folkeoplysning”.

 

  • 15

Vedtægtsændringer.

Forandringer i disse vedtægter kan ske på enhver generalforsamling, når mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget, dette uanset de fremmødtes antal.

 

  • 16

Foreningens ophævelse.

Bestemmelse om foreningens opløsning kan kun tages på en i dette øjemed særlig indkaldt ekstraordinær generalforsamling. Til dennes beslutningsdygtighed kræves, at mindst 1/2 af foreningens stemmeberettigede medlemmer er til stede, og til forslagets vedtagelse kræves, at mindst 3/4 af de afgivne stemmer er for forslaget. Opnås sådant flertal på en generalforsamling, der ikke er beslutningsdygtig, indkaldes en ny generalforsamling, hvor beslutningen kan træffes med ovennævnte stemmeflertal, uanset hvilket antal stemmeberettigede medlemmer, der er til stede.

På generalforsamlingen skal der samtidig træffes bestemmelse om, hvad der skal gøres med foreningens formue, herunder fast ejendom og løsøre, dog at simpelt stemmeflertal her er tilstrækkeligt.

Ved opløsning skal formuen anvendes til idrætslige formål.

Sammenslutning med andre foreninger kan ske ved vedtægtsændringer.